۰٫۰۳۵
۰٫۱۸۷
خرابکاری
فرضیۀ اصلی: پیشبینی میشود، بین کیفیت دلبستگی به پدر و خرابکاری رابطۀ معنیداری وجود دارد.
جدول شماره ۴-۲۸، نتایج آزمون رابطۀ بین متغیر کیفیت دلبستگی به پدر و خرابکاری در هر سه بُعد را نشان میدهد. بر اساسِ این جدول، سطوح معنیداری موجود، بیانگر آن است که رابطۀ دو متغیر در سطوحِ اطمینانِ ۹۵ و ۹۹ درصد تأیید میگردد. همچنین، ضرایبِ همبستگیِ ۱۳۷/۰-، ۲۷۷/۰، ۲۷۵/۰- و ۲۲۱/۰- نشان میدهد که رابطۀ متغیر کیفیت دلبستگی به پدر با متغیر نگرش، فرافکنی، عمل و خرابکاری معکوس است؛ به عنوان مثال، ضریبِ همبستگیِ ۲۷۷/۰- نشان میدهد که رابطۀ دو متغیر کیفیت دلبستگی به پدر و فرافکنی اعمال خرابکارانه معکوس است؛ یعنی هر چه بر میزان صمیمیت و اعتماد دانشآموز به پدر افزوده گردد، از میزان فرافکنی اعمال خرابکارانه کاسته میشود و بر عکس، هر چه از کیفیت دلبستگی به پدر کاسته گردد، بر میزان فرافکنی اعمال خرابکارانه افزوده میشود. بنابراین بین متغیر کیفیت دلبستگی به پدر و خرابکاری رابطه وجود دارد.
همچنین از روش تحلیل رگرسیون نیز برای بررسی فرضیۀ اصلی (کیفیت دلبستگی به پدر) استفاده شد تا مشخص شود که آیا کیفیت دلبستگی به پدر، قدرتِ پیشبینی خرابکاری را دارد.
در جدول شماره ۴-۳۹، به منظور بررسی رابطۀ بین کیفیت دلبستگی به پدر و خرابکاری در هر سه بُعد از تکنیک آماری رگرسیون استفاده شده است. بر اساس نتایج حاصله، همبستگی پایینی (۰٫۱۳۷، ۰٫۲۷۷، ۰٫۲۷۵R= ) بین کیفیت دلبستگی به پدر و نگرشبه خرابکاری، فرافکنی خرابکاری و عمل به خرابکاری وجود دارد. مقادیر ۰٫۰۱۹، ۰٫۰۷۶، ۰٫۰۷۶ R2= نشان میدهد که متغیر کیفیت دلبستگی به پدر توانسته است، به ترتیب ۱٫۹، ۷٫۶ و ۷٫۶ درصد از واریانس متغیر وابسته را در بُعد نگرش، فرافکنی و عمل به خرابکاری تبیین نماید. ضرایب بتا نیز جهت منفی و رابطۀ معکوس بین متغیرها را نشان میدهد. ضرایب ۰٫۰۷۹-، ۰٫۳۴۱-، ۰٫۰۹۵-B= ، نشان میدهد که به ازای هر واحد افزایش در متغیر مستقل (کیفیت دلبستگی به پدر)، به ترتیب ۰٫۰۷۹-، ۰٫۳۴۱-، ۰٫۰۹۵- واحد از متغیر وابسته (خرابکاری)، کاسته میشود. با توجه به مقادیر ۲٫۳۰۴-، ۴٫۰۵۰-، ۳٫۵۲۱-T= ، ۵٫۳۰۷، ۱۶٫۳۹۹، ۱۲٫۶۱۶F= و ۰٫۰۲۲، ۰٫۰۰۰، ۰٫۰۰۱Sig= در هر سه سطح، رابطۀ مشاهده شده بین متغیرها در سطح ۹۵ و ۹۹ درصد معنیدار میباشد، لذا فرضیۀ فوق تأیید میشود.
همچنین ضرایب موجود حاکی از آن است که بین کیفیت دلبستگی به پدر و خرابکاری رابطۀ معکوس و معنیداری وجود دارد به نحوی که با هر واحد افزایش در متغیر کیفیت دلبستگی به پدر، ۰٫۲۶۹- واحد از متغیرِ خرابکاری کاسته میشود. نهایتاً متغیر کیفیت دلبستگی به پدر توانسته است ۴٫۹ درصد از واریانس خرابکاری را تبیین کند.
جدول ۴-۳۹: آزمون همبستگی و تحلیل رگرسیون متغیر کیفیت دلبستگی به پدر و خرابکاری
Sig
F
T
Beta
B
a
Std. Error
R2 Ad
R2
R
نام متغیر
۰٫۰۲۲
۵٫۳۰۷
۲٫۳۰۴-
۱۳۷٫-
۰۷۹٫-
۳۱٫۵۳۳
۸٫۵۳۶
۰٫۰۱۵
۰٫۰۱۹