۲-۹-۳- روش های تحلیل پیش فرض ها
-
-
- آزمون کولموگوروف – اسمیرنوف (K-S): برای اینکه بتوانیم نرمال بودن توزیع متغیرهای تحقیق را مورد بررسی قرار دهیم از آزمون ناپارامتریک کولموگوروف – اسمیرنوف (K-S) استفاده شده است.
-
-
- آزمون دوربین – واتسون (DW): برای اینکه بررسی نماییم که بین متغیرهای تحقیق خود همبستگی وجود نداشته باشد از آزمون دوربین – واتسون استفاده نمودیم.
- ضریب تعیین(R2): برای تعیین رابطه بین متغیرهای مستقل و وابسته از ضریب تعیین استفاده میکنیم. ضریب تعیین قدرت توضیح دهندگی مدل را نشان میدهد. ضریب تعیین نشان میدهد که چند درصد از تغییرات متغیر وابسته توسط متغیرهای مستقل توضیح داده میشود. تغییرات کل متغیر وابسته برابر است با تغییرات توضیح داده شده توسط رگرسیون بعلاوه تغییرات توضیح داده نشده.
۳-۹-۳- روش های تعیین روابط بین متغیرها
برای اینکه بتوانیم روابط بین متغیرهای مستقل و وابسته را مشخص نماییم از رگرسیون خطی مرکب استفاده نمودیم. از این آزمون برای زمانی که دو یا چند متغیر تاثیر عمده ای روی متغیر وابسته ای دارند استفاده میگردد. در این وضعیت از رگرسیون خطی مرکب جهت پیشبینی متغیر وابسته استفاده می شود. پارامترهایی که در رگرسیون آن ها را برآورد میکنیم بر اساس مشاهدات یک نمونه است. با تغییر نمونه این پارامترها نیز تغییر مییابند. و ما نیز در این تحقیق از همین شیوه استفاده نمودیم تا بتوانیم به روابطه بین متغیرهای تحقیق پی ببریم.
۴-۹-۳- روش های تعمیم نتایج
تجزیه و تحلیل رگرسیون خطی مرکب به روش حداقل مربعات با بهره گرفتن از آزمون ها و معیارهای زیر صورت گرفت:
-
- آزمون فیشر
- آزمون t استیودنت
فصل چهارم:
یافته های تحقیق
۱-۴- مقدمه:
در این فصل نوبت آن است که با بهره گیری از تکنیکهای آماری مناسبی که با روش تحقیق، نوع متغیرها و… سازگاری دارد، داده های جمع آوری شده را دسته بندی و تجزیه و تحلیل نماید و در نهایت فرضیه هایی را که تا این مرحله او را در تحقیق هدایت کرده اند، در بوته آزمون قرار دهد و تکلیف آنها را روشن کند و سرانجام بتواند راه حل و پاسخی برای پرسش تحقیق بیابد. فرایند تجزیه و تحلیل داده ها، فرآیندی چند مرحله ای است که طی آن دادههایی که از طریق به کارگیری ابزارهای جمع آوری در جامعه (نمونه) آماری فراهم آمدهاند، خلاصه، کدبندی و دسته بندی و … و در نهایت پردازش میشوند تا زمینه برقراری انواع تحلیلها و ارتباط ها بین این داده ها به منظور آزمون فرضیه ها فراهم آید.
در این فصل نیز به توصیف داههای پژوهشی و تجزیه و تحلیل هر یک از فرضیات خواهیم پرداخت.
۲-۴- توصیف نمونه آماری
نمونه آماری این تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده به دست آمده است. جامعه آماری این تحقیق بر اساس متغیر کنترلی (نوع فعالیت شرکت) به ۲۱ طبقه تقسیم شده و به نسبت حجم هر طبقه به روش تصادفی ساده حجم نمونه آماری به دست آمده است.
۳-۴- توصیف متغیرها
بنابرین، قبل از این که به آزمون فرضیه های پژوهش پرداخته شود، متغیرهای پژوهش به صورت خلاصه در نگاره شماره (۱-۴) مورد بررسی قرار میگیرد. این نگاره حاوی شاخص هایی برای توصیف متغیرهای تحقیق میباشد. این شاخص ها شامل شاخص های مرکزی، شاخص های پراکندگی و شاخص های شکل توزیع است.
نگاره ۱-۴- شاخص های توصیف کننده متغیرهای تحقیق: شاخص های مرکزی، شاخص های پراکندگی و شاخص های شکل توزیع (Statistics)
آمار توصیفی مربوط به شرکتهای بزرگ
اندازه
چرخه تبدیل وجه نقد
عینی بودن داراییها
ضریب مالکانه
بازده داراییها
بازده حقوق صاحبان سهام
علامت اختصاری
تعداد داده ها
میانگین
میانه
a
a
a
a
مد
انحراف معیار
واریانس
چولگى
کشیدگی
حداقل داده
حداکثر داده
جمع
آمار توصیفی مربوط به شرکتهای کوچک
اندازه
چرخه تبدیل وجه نقد
عینی بودن داراییها
ضریب مالکانه
بازده داراییها
بازده حقوق صاحبان سهام
علامت اختصاری
تعداد داده ها
میانگین
میانه
مد
انحراف معیار
واریانس
چولگى
کشیدگی
حداقل داده
حداکثر داده
جمع