در مجموع در هر دو جنس دختران و پسران ضعیفترین امتیاز توسط گروه ۲۵ ساله ها کسب شده است.
با توجه به نمرات کسب شده پسران در تمامی گروه های سنی در استقامت عضلات شکم نسبت به دختران تفاوت چشمگیری دارند. اما در گروه سنی ۲۵ ساله ها این اختلاف کاهش زیادی دارد (هادوی، ۱۳۶۹).
در تحقیقی که توسط افسانه شمشکی در سال ۱۳۷۱ تحت عنوان “بررسی رابطه همبستگی قدرت و انعطاف پذیری با سرعت در اسکی” انجام گرفت، نتایج آن نشان داد که:
در ارتباط با نتایج حاصله از آزمون قدرت هر دوپا با رکورد مارپیچ کوچک، ضریب همبستگی با توجه به اعداد مشاهده شده و اعداد بحرانی معنی دار نبوده است (شمشکی، ۱۳۷۱).
در تحقیقی توسط رباب شهریان در اسفند ۱۳۷۶ تحت عنوان “بررسی میزان ارتباط میان آمادگی جسمانی و مهارتهای روانی ورزشکاران منتخب اردوهای تدارکاتی تیم های ملی” انجام شد، که این تحقیق بر اساس تست استاندارد های ورزشهای قهرمانی انجام گرفت و مهمترین نتایج آن بدین شرح است که:
بیش از ۸۰% از ورزشکاران بدمینتون از حد متوسط نورم بالاتر بودند.
میان رکورد آزمون پرش ارتفاع درجا در ورزشکاران بدمینتون و سایر رشته ها تفاوت معنی داری دیده شد (شهریان، ۱۳۷۶).
در تحقیقی که توسط ابراهیم بیاتانی در سال ۱۳۷۵ تحت عنوان “ارتباط بین قد و جنبه های ارزشمند فیزیکی و بیو مکانیکی بازیکنان زبده هندبال” انجام داد، نتیجه تحقیق نشان داد که:
بین رتبه تیمهای شرکت کننده در مسابقات لیگ دسته اول باشگاههای کشور با کیفیت بدنی بازیکنان رابطه ای نزدیک وجود دارد (بیاتانی، ۱۳۷۵).
در پژوهشی که توسط دکتر بهمن میرزایی، آقایان یاسر صابری و حمید اراضی در سال ۱۳۸۷ تحت عنوان (تاثیر فاصله های استراحتی مختلف بر حفظ تکرارهای حرکت پرس سینه در نوبتهای متوالی) انجام گرفت نتایج آن نشان داد که :
میانگین و انحراف استاندارد تعداد تکرارها در هر نوبت با بهره گرفتن از هر یک از فاصله های استراحتی ۹۰، ۱۵۰ و ۲۴۰ ثانیه سبب کاهش تعداد تکرارها در نوبتهای متوالی شده اند و بین توانایی حفظ تکرار در نوبتهای متوالی تفاوت معنی داری وجود دارد.(p=0۰۰)
همچنین بین توانایی حفظ تکرار با بهره گرفتن از هر ۳ فاصله استراحتی مذکور تفاوت معنی داری وجود دارد(p=0۰۰).
آزمون تعقیبی LSD نیز نشان داد توانایی حفظ تکرارها با بهره گرفتن از فاصله استراحتی ۲۴۰ ثانیه ای در مقایسه با فاصله استراحتی ۱۵۰و ۹۰ ثانیه ای بیشتر است(p=0۰۰).
همچنین در مقایسه با فاصله استراحتی ۹۰ ثانیه توانایی حفظ تکرار با بهره گرفتن از فاصله استراحتی۱۵۰ ثانیه ای بیشتر بود.
بنابراین پیشنهاد شد بازیافت کافی بین نوبتهای تمرین مقاومتی منظور شود تا تعداد تکرار ها در نوبتهای متوالی در سطح بالایی حفظ شود.
همچنین پیشنهاد شده که فاصله استراحتی بین نوبتهای تمرین به اندازه کافی کوتاه باشد تا افزایش میتوکندری و چگالی مویرگی، ظرفیت بافری و همه سازگاریهای مهم وابسته به استقامت عضلانی را تحریک کند.
۲-۳۳-۶ تحقیقات خارجی
در تحقیقی سعی شد تا میزان قدرت عضلات کمر ورزشکاران کشتی، فوتبال و غیر ورزشکاران را اندازه گیری و با هم مقایسه شدند و نتایج آن نشان داد که:
میزان قدرت در افراد ورزشکار بیشتر از افراد غیر ورزشکار است.
اختلاف اساسی در خم کردن کمر و باز کردن لگن بود و نتیجه آن این بود که ورزشکاران دارای قدرت باز کردن مفصل در بالا نفره را دارند که کشتی گیران دارای حداکثر میزان چرخش کمر بودند، و همچنین کاهش کم قدرت در زمان استراحت در نزد کشتی گیران حاکی از اهمیت قدرت عضلات در این رشته را دارد.
در تحقیقی که بر روی قهرمانان زبده یونانی در رشته های مختلف انجام شد مشاهده گردید ورزشکارانی که درگیر رشته های سرعتی هستند، دارای قدرت عضلانی بیشتری نسبت به ورزشکاران استقامتی هستند (پانیل، ۱۹۸۴).
ورزش اسکی آلپاین مستلزم حرکات سریع با تکرار حداکثر انقباضات می باشــد یکی از عوامل مشخص کننده خصوصیات اسکی بازان برگزیده قدرت ایستای زیاد در پای آنها می باشد. تورلس نفرسون و همکاران مقدار زیاد قدرت ایستای پا را به تطابق ویژه اسکی باز که در یک فرم خمیده برای یک زمان طولاتی قرار می گیرد نسبت داده اند. قدرت زیاد پا، هنگامی که اسکی باز در شرایط مسابقه نیروهایی معادل صد هزار نیوتن بکار می برد ضروری است.
کارلسون در سال ۱۹۸۴ بازده نیروی از بین برنده کفش اسکی یک قهرمان برگزیده و یک اسکی باز معمولی آلپاین را در اسکی مارپیچ بزرگ اندازه گیری کرده، اسکی باز برگزیده نیروی بازده بیشتری داشت (کارتر، ۱۹۷۰).
در تحقیقی در سال ۱۹۹۱ توسط استارک تحت عنوان رابطه بین انعطاف پذیری، قدرت، و ۶ نوع تمرین در ژیمناست ها انجام گرفت. ژیمناست ها بر اساس سن و مهارت در سه سطح قرار داشتند آنها یکسان تحت تعلیم و تمرین قرار داشتند، نتایج حاصل نشان داد که بین قدرت، انعطاف پذیری و رتبه کسب شده ارتباط وجود دارد و هر چه سطح مهارت بیشتر باشد این ارتباط نیز بیشتر است (کارتر، ۱۹۷۰).
در تحقیقی درسال ۱۹۹۶توسط روئی ترت و براون در انجمن ملی آمریکا ۲۵۰ نفر از بازیکنان حرفه ای تنیس از آزمونهای آمادگی جسمانی شامل قدرت، سرعت، انعطاف پذیری توسط انجمن تنیس آمریکا به عمل آمد. بازیکنان در سه سطح تیم ملی اردوی تدارکاتی و بازیکنان ایالتی قرار داشتند و سن آنها بین ۱۳-۱۵ سال، مهارت آنها در بازی تنیس با قابلیت های جسمانی آنها ارزیابی گردید. نتایج حاصل نشان داد که به ترتیب ۳/۹۵، ۵/۹۵ و ۷/۹۵ درصد
عملکرد تنیس بازان با قابلیت های قدرت، سرعت، انعطاف پذیری ارتباط دارد (روترت و همکاران[۸]، ۱۹۹۶).
فصل سوم
مواد و روشها
۳-۱ مقدمه
با توجه به هدف کلی پژوهش که تاثیر و مقایسه ۸ هفته تمرین هرمی، متغیر و موجدار را بر افزایش قدرت عضلات سینه و پا درورزشکاران حرفه ای و نیمه حرفه ای پاورلیفتینگ بود، در این فصل به روش تحقیق، جامعه آماری، روش نمونه گیری، متغیر های تحقیق، ابزار تحقیق، چگونگی جمع آوری اطلاعات، شیوه اندازه گیری و روش آماری پرداخته می شود.
۳-۲ روش وطرح تحقیق
روش های آماری مورد استفاده در این پژوهش آمار توصیفی و آماراستنباطی بوده است. و به منظور تعیین میانگین فراوانی، انحراف معیار، و رسم نمودار ها از شاخص های توصیفی استفاده شده است. و به منظور تجزیه و تحلیل استنباطی داده های تحقیق از آزمونهای آماری کلموگروف اسمیرونف برای تعیین نرمال بودن داده ها، پس از تایید پیش فرض نرمال بودن توزیع دادهها، از آزمون تحلیل واریانس یک متغیره در گروههای مستقل (Oneway ANOVA) برای شاخصهای مرتبط با اندازههای نفرسنجی و قدرت عضلانی، جهت تایید همگن بودن گروههای تجربی پیش از مداخله متغیرهای مستقل استفاده شد. داده ها در نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل وسطح معنی داری برای تمامی فرضیه ها (۰۵/۰≥P) در نظر گرفته شده است.
۳-۳ جامعه آماری
در این تحقیق جامعه آماری را ورزشکاران حرفه ای رشته پاور لیفتینگ و ورزشکاران نیمه حرفه ای این رشته که تعداد آنها ۹۰ نفر و با شرایط سنی ۱۸ تا ۳۵ سال می باشند که حداقل در یک مسابقه استانی و یا کشوری و یا برون مرزی شرکت کرده باشند (کرامر، ۱۳۹۰).
۳-۴ نمونه و شیوه اندازه گیری
حجم نمونه برابر با حجم مادر است و انتخاب نمونه ها هدفدار و در دسترس بود و تمامی آزمودنی ها ۹۰ نفر با شرایط سنی ۳۵-۱۸ سال جهت انجام آزمونهای حرکتی – جسمانی (پرس سینه –اسکات پا) و اندازه گیری های آنتروپومتریک در ساعت مقرر شروع تمرینات در محل سالن بدنسازی و پاورلیفتینگ کرج آماده و تحت شرایط یکسانی مورد ارزیابی و تمرین قرار می گرفتند.
۳-۵ متغیر های تحقیق
متغیر های آنتوپومتریک (اندازه گیری دور سینه، دور کمر، بازو، ران، ساق پا)
متغیر های ترکیب بدن (قد، وزن، درصد چربی، توده عضلانی بدن)
متغیر های آمادگی جسمانی (قدرت، استقامت، انعطاف پذیری)
متغیرهای آمادگی حرکتی (عکس العمل دیداری، شنیداری، سرعت حرکت)
تاثیر و مقایسه هشت هفته تمرین هرمی، متغیر و موج دار بر افزایش قدرت عضلات سینه و پا در ورزشکاران حرفهای و نیمه حرفهای پاورلیفتینگ۶